В Дніпрі зловмисник викрав автомобіль і здійснив смертельну ДТП

1
Тра
2018

Тікаючи від поліції на викраденому автомобілі, водій спричинив дорожньо-транспортну пригоду, в якій загинув велосипедист. Подія відбулася у місті Дніпро.

В поліцію надійшла заява про викрадення транспортного засобу BMW на литовських номерах. В результаті введення у місті плану-перехвату, екіпаж патрульної поліції виявив розшукуваний автомобіль, який рухався на виїзд з міста Дніпро. Тікаючи від патрульних, водій німця, на великій швидкості здійснив зіткнення із велосипедистом, який загинув на місці.

Однак після зазначеного зіткнення, водій не зупинився і продовжував рух ще близько кілометра, після чого зупинився і намагався зникнути у полі. Однак поліцейські затримали порушника.

Поліцією відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 КК та ст. 289 КК України.

Згідно ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України передбачено відповідальність у виді позбавлення волі строком від 3 до 8 років із позбавленням водійських прав за порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого.

Кримінальна відповідальність за незаконне заволодіння транспортним засобом передбачена ст. 289 КК України і передбачає, в залежності від обставин вчинення злочину, позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Адвокат по ДТП Богдан Глядик розповідав, що в ДТП з пішоходом перший підозрюваний – водій (відео).

Раніше АвтоЮрист повідомляв про особливості звільнення від кримінальної відповідальності при ДТП.

Виїзд адвоката на місце ДТП
Адмін.справи по ДТП
Кримінальні справи по ДТП

Юридична консультація адвоката, виїзд адвоката на місце ДТП, підготовка документів в поліцію, в суд, у страхову компанію, захист у кримінальному провадженні, участь у слідчих діях, справи про позбавлення водійських прав, страхові спори, стягнення шкоди, завданої при ДТП та ін.

Телефонуйте 067 157-24-14, 099 538-60-47 або 093 602-83-47