Електромобілі можуть стати дешевшими для простих українців

23
Жов
2017

В Раді зареєстрований законопроект про внесення змін до Податкового Кодексу України щодо створення умов для поширення і популяризації електромобілів в Україні, який передбачає звільнення від ПДВ операцій із ввезення на митну територію Україну легкових автомобілів, оснащених виключно електричними двигунами. Однак таке звільнення повинно бути тимчасовим, до 2022 року.

Проект також пропонує звільнити від ПДВ вартість операції з постачання послуг з перевезення пасажирів на таксі, оснащеного виключно електричним двигуном, а також надання транспорту в оренду.

Автори законопроекту зазначили, що до 31 грудня 2022 року, передбачається звільнення від оподаткування акцизним податком операції з ввезення на митну територію України електромобілів. Крім того, до 2025 року водії електромобілів звільнятимуться від плати за паркування на майданчиках для паркування транспортних засобів державної та комунальної власності.

Законопроект містить також пропозицію дозволити рух електромобілів у смузі для руху громадського транспорту.

Автори законопроекту вважають, що їх ініціатива створить умови для поширення і популяризації електромобілів в Україні.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що адміністративний протокол стане обов’язковим при притягненні до відповідальності.

Адвокат по ДТП
Повернення водійських прав
Стягнення шкоди

Консультація адвоката по ДТП, виїзд адвоката на місце ДТП, підготовка документів в поліцію, в суд, захист водія в судовому засіданні, справи про позбавлення водійських прав, стягнення шкоди, завданої в результаті ДТП, оскарження штрафів за порушення ПДР та ін.

Телефонуйте 067 157-24-14, 099 538-60-47 або 093 602-83-47