За неповідомлення страхової компанії водії несуть фінансову відповідальність

17
Сер
2017

Верховний Суд висловив позицію щодо регресної вимоги страхової компанії до страхувальника-водія, винного в ДТП про повернення виплаченого компанією відшкодування.

Зокрема у своїй постанові Верховний Суд зазначив, що суди, ухвалюючи рішення про стягнення страхового відшкодування в порядку регресу, повинні з’ясовувати чи була повідомлена страхова компанія про страховий випадок вчасно, в строки, передбачені законом, і якщо страховика не повідомляли, які причини неповідомлення.

Так, згідно закону про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності автовласників, при настанні страхового випадку (ДТП) водій транспортного засобу, причетного до аварії зобов’язаний не пізніше трьох робочих днів після настання страхового випадку, письмово подати повідомлення про ДТП у страхову компанію, в якій застрахована його цивільно-правова відповідальність.

Якщо водій, не виконає передбаченого обов’язку щодо повідомлення страховика про ДТП, страхова компанія виплатить страхове відшкодування постраждалим, однак у неї з’явиться право в порядку регресу витребувати сплачені кошти у винного водія.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що водіїв вибірково перевірятимуть на стан алкогольного сп’яніння.

Адвокат по ДТП
Повернення водійських прав
Стягнення шкоди

Консультація адвоката, справи про позбавлення водійських прав, стягнення шкоди, завданої в результаті ДТП, оскарження штрафів за порушення ПДР, а також юридичний супровід господарської діяльності, врегулювання договірних, трудових відносин, ведення судових спорів, захист у кримінальних справах, супровід угод та ін.

Телефонуйте 067 157-24-14, 099 538-60-47 або 093 602-83-47