Технічний контроль транспортних засобів фіксуватимуть на камеру

16
Бер
2017

10 березня 2017 року своєю постановою Уряд змінив деякі вимоги щодо проведення технічного контролю транспортних засобів. Зокрема передбачається здійснення фото- та відео фіксації процесу проведення обов’язкового технічного контролю транспортного засобу. Отримані в результаті техогляду результати повинні зберігатися протягом трьох років.

Обов’язковий технічний контроль транспортного засобу повинен буде проводитись у відповідності з Технологічними вимогами до засобів перевірки технічного стану, обслуговування і ремонту колісного транспортного засобу, що затверджені наказом Мінінфраструктури.

Виконавець здійснюватиме фотофіксацію процесу проведення обов’язкового технічного контролю транспортного засобу, про що обов’язково попереджатиме замовника.

Фотофіксація процесу проведення обов’язкового технічного контролю транспортного засобу здійснюється виконавцем під час зовнішнього огляду транспортного засобу, перевірки фар, гальмової системи методом стендових випробувань з фіксацією загального вигляду транспортного засобу та номерного знака. При цьому на фотографіях обов’язково зазначаються час і дата фотофіксації, які повинні відповідати часу і даті видачі протоколу перевірки технічного стану.

З 2011 року технічний огляд транспортних засобів не проходять мотоцикли, легкові автомобілі тa причепи до них, що нaлежaть фізичним особам тa використовуються для власних потреб. Всі інші транспортні засоби незалежно від форми власності, що використовуються в комерційних цілях, зобов’язані проходити технічний контроль на відповідних сертифікованих СТО.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що плату експедитору обов’язково вказуватимуть у договорі експедирування.

Ліцензування перевезень
Адвокат по ДТП

Юридична консультація, повернення водійських прав, стягнення шкоди, завданої в результаті ДТП, а також юридичний супровід господарської діяльності, отримання дозвільних документів, у т.ч. для здійснення транспортних перевезень, врегулювання договірних, трудових відносин, ведення судових спорів, захист у кримінальних справах, супровід угод та ін.

Телефонуйте 067 157-24-14, 099 538-60-47 або 093 602-83-47