Депутати взялися за автоматичну фіксацію порушень вимог ПДР

1
Лис
2016

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, яким врегулюють фіксацію порушень ПДР за допомогою спеціальних технічних засобів з функціями фото та відео фіксації, які працюватимуть в автоматичному режимі.

GLYADYK.COM.UA_AVTOMATICHESKAYA_FIKSACIYAВідповідний законопроект №5314 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» зареєстрували народні депутати від фракції БПП (Мустафа Найєм), Народний фронт (Антон Геращенко), Батьківщина (Сергій Євтушок) і Самопоміч (Ігор Діденко).

Пропонується притягати до відповідальності за порушення ПДР, котрі будуть фіксуватися в автоматичному режимі не одразу власника автомобіля, на якому вчинено порушення (як передбачено сьогодні), а того правопорушника, який вчинив адміністративне правопорушення.

Для цього, при фіксації порушення вимог ПДР в автоматичному режимі, власник транспортного засобу отримуватиме повідомлення з Національної поліції, в якому йому повідомлятиметься, що належний йому транспортний засіб зафіксований при вчиненні порушення ПДР. Оскільки він є власник джерела підвищеної небезпеки, тому він повинен знати де і в чийому володінні та користуванні перебуває його автомобіль. У зв’язку із цим власнику буде запропоновано повідомити в чийому користуванні перебував належний йому транспортний засіб під час фіксації спеціальними технічними засобами порушення, вчиненого на цьому автомобілі.

У випадку не надання такої інформації патрульній поліції або відмови в наданні такої інформації, до відповідальності притягатиметься власник транспортного засобу.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що водіям знову необхідно вмикати ближнє світло фар під час руху.

Адвокат по ДТП
Стягнення шкоди
Оскарження штрафів ПДР

Юридична консультація з питань позбавлення права керувати транспортними засобами, стягнення шкоди, завданої в результаті ДТП, ввезення транспортних засобів в Україну (у т.ч. по Стамбульській конвенції, митне оформлення та реєстрація транспортного засобу), оскарження транспортного податку, повернення раніше сплаченого транспортного податку, отримання дозволу на продаж, а також з усіх інших юридичних питань.

Телефонуйте: 067 157-24-14, 099 538-60-47 або 093 602-83-47