Акцизний податок на вживані іномарки зменшиться з наступного місяця

25
Лип
2016

В суботу 23 липня офіційно опублікували Закон України «Про внесення змін до підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів», яким тимчасово прирівнюються ставки акцизного податку на автомобілі, які були в користуванні до ставок нових автомобілів.

GLYADYK.COM.UA_transportniy_nalogЗакон дозволяє при розмитненні автомобілів, які ввозяться в Україну і виготовлені після 1 січня 2010 року, застосовувати такі ж ставки акцизного податку, як на нові автомобілі. Використовуючи знижений акциз дозволяється ввезти для особистого користування один транспортний засіб протягом календарного року. Протягом року його й не можна буде продати.

На початку липня закон підписав президент, але він вимагав від народних депутатів внести зміни. Зокрема Петро Порошенко наполягав, щоб за правилами, передбаченими прийнятим законом можна було ввезти тільки один транспортний засіб на час дії цього закону. Також глава держави вимагав, щоб розмитнений за акцизом, передбаченим законом, транспортний засіб не можна було відчужувати до 2020 року.

Однак народні обранці не змогли проголосувати за запропоновані президентом зміни та закрили сесію, пішовши на канікули до вересня.

Закон вступить в силу з серпня цього року і діятиме до 31 грудня 2018 року.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що депутати погодилися тимчасово знизити вартість вживаних транспортних засобів.

Адвокат по ДТП
Стягнення шкоди
Повернення водійських прав

Юридична консультація з питань позбавлення права керувати транспортними засобами, стягнення шкоди, завданої в результаті ДТП, ввезення транспортних засобів в Україну (у т.ч. по Стамбульській конвенції, митне оформлення та реєстрація транспортних засобів), оскарження транспортного податку, скасування штрафів за порушення ПДР, а також з усіх інших юридичних питань.
Телефонуйте: 067 157-24-14, 099 538-60-47 або 093 602-83-47