Перевізникам можуть посунути строк отримання ліцензії для міжнародних перевезень

13
Чер
2016

Уже наступного тижня почнуть діяти Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів, небезпечних вантажів та небезпечних відходів автомобільним транспортом, міжнародних перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом.

razreshenie_perevozkiЗ 19 червня перевізники, які мають намір здійснювати міжнародні вантажні перевезення повинні здійснювати таку діяльність на підставі отриманої ліцензії.

Якщо господарюючий суб’єкт здійснюватиме свою діяльність з перевезення вантажів за кордон без ліцензії, йому загрожує відповідальність у виді штрафу від 17000 грн. до 34000 грн. з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

При повторності такого правопорушення перевізнику загрожуватиме штраф від 34000 грн. до 85000 грн. з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення.

Разом з цим штраф від 17000 грн. до 34000 грн. може бути накладений і за надання недостовірної інформації щодо відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства.

Однак в Міністерстві інфраструктури вважають, що строк, протягом якого ліцензіати, які провадять господарську діяльність з перевезення пасажирів, небезпечних вантажів та багажу автомобільним транспортом, подачі до Укртрансбезпеки документів та відомостей, визначені Законом України «Про ліцензування видів господарської діяльності» потрібно збільшити ще на чотири місяці.

У випадку, якщо на подовження такого строку погодиться Уряд, ліцензія для міжнародних вантажних перевезень буде необхідна з жовтня.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що перевізникам обмежать рух автодорогами загального користування.

БізнесЮрист
Ліцензування перевезень
Дозвіл на рух для негабаритів

Юридичний супровід господарської діяльності, отримання дозвільних документів, у т.ч. для здійснення транспортних перевезень, врегулювання трудових відносин, ведення судових спорів, захист у кримінальних справах, супровід угод та ін.

Телефонуйте 067 157-24-14, 099 538-60-47 або 093 602-83-47