Перевізників перевірятимуть на дотримання вагових та габаритних параметрів

16
Тра
2016

Напередодні початку спекотного періоду, у Верховній Раді зареєстровані законодавчі ініціативи, які передбачають контроль за дотримання автомобільними перевізниками вагових та габаритних норм.

PEREVOZKA_NEGABARITOV_GLYADYK.COM.UAЗгідно вимог ПДР, до участі в дорожньому русі допускаються транспортні засоби, габаритні та вагові параметри яких не перевищують дозволені. Зокрема ширина транспортного засобу не повинна перевищувати 2,6 м, висота від поверхні дороги – 4 м (для контейнеровозів на встановлених Укравтодором і поліцією маршрутах – 4,35 м), довжина – 22 м (для маршрутних транспортних засобів – 25 м), фактична маса – 40 т (для контейнеровозів – 44 т, на встановлених Укравтодором і поліцією для них маршрутах – 46 т), навантаження на одиночну вісь – 11 т (для автобусів, тролейбусів – 11,5 т), здвоєні осі – 16 т, строєні – 22 т (для контейнеровозів навантаження на одиночну вісь – 11 т, здвоєні осі – 18 т, строєні – 24 т), вантаж не повинен виступати за задній габарит транспортного засобу більш як на 2 м.

У випадку невідповідності зазначеним параметрам, перевізник повинен отримати відповідний дозвіл на участь в дорожньому русі.

Також депутати планують посилення контролю за безпекою автомобільних перевезень вантажів і відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що великовагові транспортні засоби будуть ставити на штраф майданчик.

БізнесЮрист
Ліцензування перевезень
Дозвіл на рух для негабаритів

 

Юридичний супровід господарської діяльності, отримання дозвільних документів, у т.ч. для здійснення транспортних перевезень, врегулювання трудових відносин, ведення судових спорів, захист у кримінальних справах, супровід угод та ін.
Телефонуйте 067 157-24-14, 099 538-60-47 або 093 602-83-47