Водіям залишають право перевищувати дозволену швидкість руху на автошляхах

22
Бер
2016

Пропонується не притягати водіїв до відповідальності за перевищення дозволеної швидкості руху транспортних засобів не більше як на 5 км/год. Відповідні зміни повинні бути внесені в Кодекс України про адміністративні правопорушення, згідно зареєстрованого в раді законопроекту.

GLYADYK.COM.UA_skorostЗгідно сьогодні діючої норми адміністративного кодексу, водії можуть безкарно порушувати встановлені швидкісні режими, але не більш як на 20 км/год. За більше перевищення передбачена відповідальність у виді штрафу, який становить 255 грн.

Якщо перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів становитиме більш як на км/год., порушнику необхідно сплатити штраф у розмірі 510 грн.

Варто звернути увагу, що сьогодні Україна є одним із світових лідерів по аварійності, травматизму, а також смертності на автомобільних дорогах. Найчастішою причиною виникнення ДТП, за результатами дослідження визначено перевищення дозволеної швидкості руху.

За минулий рік в Україні в дорожніх аваріях загинуло 4483 людини. Найчастіше гинуть діти та молодь у віці від 5 до 24 років. Ще більше як 32 тис. громадян отримують в дорожніх пригодах травми різної тяжкості. За оцінками Світового банку, економічні втрати України від ДТП за рік перевищують 4,5 млрд. дол. США.

Раніше АвтоЮрист повідомляв про позбавлення водійських прав як санкцію за керування авто у стані сп’яніння.

Повернення водійських прав
Кримінальні справи по ДТП
Стягнення шкоди

Юридична консультація з питань позбавлення права керувати транспортними засобами, стягнення шкоди, завданої в результаті ДТП, ввезення транспортних засобів в Україну (у т.ч. по Стамбульській конвенції), реєстрації транспортних засобів, оскарження транспортного податку, а також з усіх інших юридичних питань, пов’язаних із автомобільним транспортом надається також по телефону 067 157-24-14, 099 538-60-47 або 093 602-83-47