Водія фатального BMW Храпчевсього відпустили із залу суду

1
Бер
2016

Сьогодні у Голосіївському районному суді міста Києва обирали міру запобіжного заходу для водія, який утікав на BMW від поліції в ночі 7 лютого, коли був застрелений його пасажир. Прокурор просив суд застосувати до водія цілодобовий домашній арешт.

AUTOYRIST_BMWРостислав Храпачевський обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 342 Кримінального кодексу України – опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків. За цим обвинуваченням йому загрожує позбавлення волі на строк до двох років.

Скориставшись правовою допомогою, на час проведення розслідування суд прийняв рішення застосувати до Храпачевського найбільш м’ягкий запобіжний захід – особисте зобов’язання.

Як повідомляють, 7 лютого Храпачевський у стані наркотичного сп’яніння втікав від поліції. Після тривалого переслідування, поліцейськими було прийнято рішення застосувати вогнепальну зброю після чого був застрелений один із пасажирів BMW.

За керування транспортним засобом у стані наркотичного сп’яніння водію загрожує позбавлення водійських прав. Однак, його також обвинувачують у вчиненні злочинних дій.

Читайте також: Позбавлення водійських прав та застосування зброї поліцією: в яких випадках

Раніше АвтоЮрист розповідав про позбавлення водійських прав як санкцію за керування авто у стані сп’яніння.

Повернення водійських прав
Допомога при ДТП
Стягнення шкоди

Юридична консультація з питань оскарження штрафів за порушення ПДР, позбавлення права керувати транспортними засобами, стягнення шкоди, завданої в результаті ДТП, ввезення транспортних засобів в Україну (у т.ч. по Стамбульській конвенції), реєстрації транспортних засобів, оскарження транспортного податку, а також з усіх інших юридичних питань, пов’язаних із автомобільним транспортом надається також по телефону 067 157-24-14, 099 538-60-47 або 093 602-83-47