Транспортний податок залежить від вартості ТЗ, яку можна оскаржити

18
Лют
2016

У цьому році транспортний податок передбачений за кожний автомобіль, вік якого не перевищує 5 років, а вартість якого у 2016 році становить більше 1033500 грн. За кожний такий автомобіль автовласник повинен платити 25 тис. грн.

GLYADYK.COM.UA_transportniy_nalogВартість транспортного засобу розраховуватиметься контролюючим органом враховуючи марку, модель, року випуску, тип двигуна, об’єму циліндрів двигуна, тип коробки переключення передач, пробіг легкового автомобіля.

У випадку, коли дані, використані контролюючим органом для розрахунку податку відрізняються від фактичних, автовласник може повідомити це податкову, підтвердивши розбіжності документально. На підставі такої інформації, якщо вартість автомобіля виявиться нижчою від критичної суми податкові органи повинні скасувати транспортний податок.

Автовласник може також провести експертну товарознавчу оцінку транспортного засобу і на цій підставі оскаржити транспортний податок.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що оскаржити транспортний податок в суді зможуть автовласники цього року. Це стає можливим через недодержання вимог законодавства щодо прийняття самого податку законодавцем.

Повернення водійських прав
Допомога при ДТП
Стягнення шкоди

Юридичну консультацію, а також практичну правову допомогу з питань оскарження штрафів за порушення ПДР, позбавлення права керувати транспортними засобами, стягнення шкоди, завданої в результаті ДТП, ввезення транспортних засобів в Україну (у т.ч. по Стамбульській конвенції), реєстрації транспортних засобів, оскарження податкових повідомлень-рішень про сплату транспортного податку, а також з усіх інших юридичних питань, пов’язаних із автомобільним транспортом Ви можете отримати по телефону 067 157-24-14, 099 538-60-47 або 093 602-83-47, а також за допомогою e-mail: [email protected]