Страховики платитимуть більше за шкоду, завдану при ДТП

1
Лют
2016

Від сьогодні автовласники повинні укладати договори обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності, за якими ліміти відповідальності страховиків будуть у двічі більшими.

GLYADYK.COM.UA_AutoYrist_Car_InsuranceСвоїм рішенням Держкомфінпослуг збільшив страхові суми за договорами ОСАЦВ. Так, з лютого 2016 року за шкоду завдану в ДТП майну потерпілих страхові компанії повинні відшкодовувати до 100 тисяч гривень. Збільшується у два рази також розмір відшкодування за шкоду завдану життю чи здоров’ю потерпілих в ДТП, який тепер становитиме до 200 тис. грн.

У цьому році також очікується, що як експеримент страхові компанії запровадять метод прямого врегулювання страхових випадків. Такий метод передбачає, що виплачувати страхове відшкодування за шкоду, отриману в ДТП та страхова компанія, в якій водій застрахує свою цивільно-правову відповідальність.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що за шкоду, отриману в ДТП можна буде отримати у двічі більше.

Зверніть увагу, що за відсутність полісу ОСАЦВ Кодекс про адміністративні правопорушення передбачає відповідальність у виді штрафу, який становить 425 грн. Крім цього, за відсутності полісу автострахування у випадку визнання винним у ДТП, крім загрози позбавлення водійських прав на рік, винному водію доведеться ще й відшкодовувати завдану шкоду.

Повернення водійських прав
Допомога при ДТП
Стягнення шкоди
Автострахування