За порушення ПДР можуть звільнити від кримінальної відповідальності

28
Січ
2016

Верховний Суд встановив, що у разі, коли дорожньо-транспортна пригода сталася за участі двох водіїв транспортних засобів, для правильного застосування норми про кримінальну відповідальність особливого значення набуває дослідження характеру та черговості порушень, які вчинив кожен із водіїв. При цьому виключається кримінальна відповідальність особи, яка порушила правила дорожнього руху вимушено, через створення аварійної обстановки іншою особою, яка керувала транспортним засобом.

GLYADYK.COM.UA_ugolovnaya_otvetstvennost_pri_dtpУ своєму рішенні Суд вказав також, що при встановленні істини у кримінальному провадженні необхідно з’ясовувати характер порушень, які допустив кожен із водіїв, а також чи не було причиною порушення ПДР одним водієм їх недодержання іншим і чи мав перший можливість уникнути дорожньо-транспортної події та її наслідків.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що кримінальну відповідальність за водіння у нетверезому стані посилять.

Кримінальна відповідальність за ДТП передбачає крім позбавлення водійських прав, можливість позбавлення волі до десяти років. АвтоЮрист надає кваліфіковану правову допомогу та захист у кримінальних справах по ДТП.

Повернення водійських прав
Допомога при ДТП
Стягнення шкоди

До кримінальної відповідальності за ДТП не повинні притягати за порушення, вчиненні вимушено