Податок на розкішні транспортні засоби можна не платити

20
Січ
2016

Минулого року автовласники оскаржували в судах податкові повідомлення про необхідність сплати транспортного податку. Часто суди задовольняли такі скарги.

GLYADYK.COM.UA_AutoYrist_akciznuy_sborВ кінці 2014 року автовласники отримали нові автомобільні податки на 2015 рік. У тому числі було введено транспортний податок, яким обкладалися власники автомобілів, вік яких не перевищував п’яти років, а об’єм циліндрів двигуна становив більше 3 літрів.

Однак протягом 2015 року нам доводилося звертатися в окружні адміністративні суди та скасовувати податкові повідомлення щодо сплати транспортного податку, так як вводився податок із порушеннями вимог закону.

На 2016 рік автомобілісти отримали оновлений транспортний податок. Тепер планується стягувати податок з автомобілів, вартість яких перевищує один мільйон гривень та які не старші п’яти років. Однак варто зазначити, що такий податок, як і попередній транспортний податок (якщо його хочуть стягувати у 2016 році) знову прийнятий з порушеннями вимог законодавства. Цього року також можна очікувати на скасування податкових повідомлень.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що показали перші прилади автоматичної фіксації порушень ПДР. І тут знову не обходиться без невідповідності вимогам закону.

Повернення водійських прав
Стягнення шкоди
Скасування штрафів
Допомога при ДТП