Не нові автомобілі можна буде придбати в автосалоні

10
Вер
2015

Народні обранці вирішили належно забезпечити можливість продажу автотранспорту, який був у користуванні через автосалони. Відповідний законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних товарів зареєстрували 16 народних депутатів.

GLYADYK.COM.UA_buy_carПраво продавати потримані автомобілі від свого імені автосалони мають і сьогодні. Однак при продажі такого автомобіля доведеться сплатити ПДВ від повної його вартості, що становитиме 5 частину ціни.

Натомість, в Раді пропонують встановити базою оподаткування при продажі б/у авто в салоні позитивну різницю між ціною продажу та ціною придбання таких товарів.

Можна припустити, що після прийняття цього законопроекту в Україні повноцінно запрацює система «Trade in».

Для покупців ненових автомобілів через автосалон це забезпечить більше юридичної надійності такої угоди. Правда не виключено, що за це доведеться заплатити більше, ніж на авторинку.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що автоматична фіксація порушень ПДР запрацює в листопаді. З 7 листопада автовласники почнуть отримувати «листи щастя» за правопорушення, вчинені їх автомобілями.

Повернення водійських прав