Автовласникам повертають технічний огляд усіх автомобілів

9
Вер
2015

Для контролю над сплатою нового автомобільного податку в Уряді хочуть повернути обов’язковий технічний огляд транспортних засобів.

GLYADYK.COM.UA_tehosmotrЯк зазначає генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко, з наступного року для автовласників можуть повернути обов’язковий техогляд. Проходити ТО будуть вимушені усі автомобілі. Це дозволить контролювати сплату нового транспортного податку, який повинні будуть сплачувати власники за автомобілі, яким ще не виповнилося 5 років.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що платити податки будуть усі власники транспортних засобів. Було запропоновано, що власники автомобілів віком до 5 років сплачуватимуть транспортний податок. Для автомобілів, вік яких перевищує 5 років пропонувалося повернути екологічний податок. Однак швидше за все з екологічним податком поки що в уряді зачекають.

Варто зазначити, що обов’язковий техогляд автомобілів повинен повернутися в Україну до 2017 року. Таке зобов’язання Україна взяла на себе підписавши угоду про асоціацію із Європейським Союзом. Однак передбачалося, що легкові автомобілі віком до 5 років будуть звільнені від обов’язку проходження ТО.

Обов’язковий техогляд усіх транспортних засобів скасували в Україні у 2011 році.

Повернення водійських прав