Готують ліцензійні умови для перевезень вантажів і пасажирів

2
Лип
2015

Новий закон про ліцензування передбачає, для того щоб здійснювати господарську діяльність з перевезення пасажирів, небезпечних вантажів та небезпечних відходів автомобільним транспортом, а також міжнародні перевезення пасажирів та вантажів автомобільним транспортом необхідно отримати ліцензію.

RoadtranspДля отримання ліцензії перевізник повинен здійснювати транспортні перевезення відповідно до ліцензійних умов. Однак, навіть після вступу закону про ліцензування видів господарської діяльності в силу, ліцензійних умов для перевізників ще немає.

Як повідомляє Укртрансінспекція, проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів, небезпечних вантажів та небезпечних відходів автомобільним транспортом, міжнародних перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом» уже готовий і чекає затвердження.

Новий закон передбачає, що у разі відсутності ліцензійних умов провадження відповідного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, відповідальність за провадження такої господарської діяльності без ліцензії не застосовується.

Звертаємо увагу, що відсутність ліцензійних умов не звільняє від обов’язку для здійснення міжнародних перевезень отримати дозвіл на перевезення по територіях іноземних держав.