З першого травня зросла в ціні обов’язкова автоцивілка

1
Тра
2015

Від сьогодні страхові компанії піднімають вартість полісу обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

o_strahovaniiРаніше, МТСБУ запропонувала страховим компаніям підняти вартість ОСЦПВВНТЗ. Спочатку прогнозувалося, що разом із ціною на страховий продукт, буде збільшено у два рази й страхову суму.

Однак, з 1 травня автоцивілка зростає в ціні до 25%, а страхова сума залишається на тому ж рівні. Розмір страхової суми за шкоду, заподіяну майну потерпілих, становить 50 тисяч гривень на одного потерпілого. За шкоду, заподіяну життю та здоров’ю потерпілих, страхова сума становить 100 тисяч гривень на одного потерпілого.

Враховуючи девальвацію української валюти, зростання вартості відновлювального ремонту автомобілів, дуже часто 50 тис. грн. не вистачає для покриття збитків. Страхові компанії пропонують своїм клієнтам добровільне автострахування цивільно-правової відповідальності водіїв. Добровільна автоцивілка дозволяє збільшити страхову суму до 500 тис. грн. всього за 485 грн.

dgo
У випадку, якщо страхової суми за договором обов’язкового автострахування (50 тис. грн.) не вистачить для відновлювального ремонту автомобіля, недостача покриватиметься за рахунок добровільної автоцивілки.

Водіям пропонується можливість збільшення страхової суми від 20 до 500 тис. грн. за цінами від 85 до 485 грн.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що в МТСБУ розповіли про обов’язкове автострахування по новому.