Автовласники отримали нові автомобільні податки

13
Січ
2015

Згідно з внесеними у Податковий кодекс змінами, прийнятими 28 грудня минулого року, у 2015 році автовласники отримали новий транспортний податок, акцизний збір на автобуси та вантажні автомобілі, на електродвигуни, а також акцизний збір на переобладнані автомобілі.

nalogi_avtoТак, власники автомобілів, об’єм двигуна яких перевищує 3 літри і які не старші 5 років вимушені будуть сплатити транспортний податок у розмірі 25000 грн. Раніше передбачалося, що транспортний податок платитимуть власники автомобілів об’єм двигуна яких перевищує 2,5 літри для дизельних двигунів та 3 літри для бензинових двигунів.

Новим акцизним збором також починають обкладатися електродвигуни. Згідно законодавства ставка акцизу за один електродвигун становить 109 євро.

Після узгодження з Єврокомісією планується також введення тимчасового спецмита на імпорт автомобільних транспортних засобів, розмір якого становитиме 5%.

З початку року також вводиться акцизний збір на автобуси та вантажні автомобілі. Збір на нові автобуси становитиме 0,003 євро за 1 см3 двигуна, на старі – 0,007 євро за 1 см3.

Верховна Рада також повернула акцизний збір на переобладнані автомобілі.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що Рада звільнила від акцизного податку операції з переобладнання транспортних засобів, а також, що власники розкішних автомобілів платитимуть дуже багато.

Читайте також про огляд водія на стан сп’яніння.