Для водіїв повертають можливість сплатити штраф ДАІ на місці порушення

24
Лис
2014

У Дніпропетровську відновлюють практику оплати штрафів за порушення ПДР на місці складання адмінматеріалів. Для цього патрульно-постові автомобілі ДАІ обладнуються платіжними POS терміналами.

otmena-shtrafov-gaiЯкщо водій погоджується із рішенням інспектора про накладення штрафу і не планує оскарження постанови ДАІ про накладення штрафу він зможе сплатити штраф на місці (при наявності платіжної банківської карти).

В Державтоінспекції вважають, що це дозволить сплатити штраф за порушення ПДР швидше, оскільки водії позбавляються необхідності стояти в чергах банківських установ.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що водії можуть оплатити штраф за порушення правил дорожнього руху через мережу Інтернет.

Досить часто в мережі Інтернет, а також з розповіді наших друзів ми дізнавалися інформацію, що окремі інспектори ДАІ застосовуючи психологічний тиск на водія, примушували підписувати протокол про адміністративне правопорушення та визнавати свою вину у вчиненні адміністративного правопорушення.

Якщо після такого примусу водій, ще має шанси скасувати штраф ДАІ, то уже після фактичної сплати штрафу, під тиском таких інспекторів, шансів для скасування постанови ДАІ про накладення штрафу уже нема.

Вважаємо, що до того часу, поки Державтоінспекція буде виконувати явно фіскальні функції, замість превентивних, запровадження оплати штрафів за вчинення правопорушень на місці винесення постанови у справі про адміністративне правопорушення є передчасним.

Нагадуємо, що водії мають право протягом десяти днів з часу винесення рішення про накладення штрафу за вчинення адімінправопорушення оскаржити протокол ДАІ.