Верховна Рада в скасувала обов’язковий технічний огляд для с/г машин

4
Чер
2014

Вчора Верховна рада прийняла в цілому законопроект № 2609а про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо забезпечення безпеки експлуатації сільськогосподарської техніки.

x_c6d5d1dfПрийнятим законом внесено зміни в Закони України «Про систему інженерно-технічного забезпечення агропромислового комплексу України» та «Про дорожній рух», якими скасовано проведення державних технічних оглядів сільськогосподарських машин.

Автоюрист зазначав, що Держсільгоспінспекція повідомляла про те, що планується відмінити обов’язок проходження технічного огляду сільськогосподарської техніки.

Одночасно було посилено відповідальність за невиконання законних вимог інспекторів сільського господарства щодо усунення порушень нормативних актів щодо експлуатації машин та актів з охорони праці під час їх експлуатації або створення перешкод для діяльності цих органів. Так, для громадян, за вчинення зазначеного адмінправопорушення, передбачено штраф від 85 грн. до 170 грн. (до прийняття закону – від 51 до 85 грн.), для посадових осіб – штраф від 170 грн. до 255 грн. (до прийняття закону – від 136 грн. до 238 грн.).