Оскаржуйте штрафи ДАІ

12
Гру
2013

Оскаржити штраф ДАІШтраф ДАІ за вчинення адміністративного правопорушення завжди малоприємна несподіванка. Перш за все це додаткові витрати, інколи навіть досить суттєві. По друге, сьогодні склалася ситуація, коли після сплати водієм штрафу до нього заявляє претензії Державна виконавча служба і вимагає оплатити подвійний штраф. Не варто забувати, що при вчиненні повторного протягом року адміністративного правопорушення штраф уже буде більшим, ніж першого разу.

А як же образливо, коли працівники ДАІ, зловживаючи своїми повноваженнями несправедливо притягають до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень, яких Ви не вчиняли.

Насправді дуже цікава ситуація. Після аналізу величезної кількості адміністративних протоколів та постанов про накладення штрафів ми прийшли до висновку, що практично у кожній такій справі є підстави для скасування штрафів. В переважній більшості допущені помилки процесуального характеру.

Чи оскаржити штраф, чи оплатити його, безумовно вирішувати водію. Але ми рекомендуємо завжди захищати свої інтереси. Не обов’язково сліпо підкорятися системі. Шанси оскаржити штраф ДАІ є, і досить великі.

P.S. Хочемо ще раз нагадати. Підписуючи протокол про адміністративне правопорушення водій не обов’язково визнає вчинення ним правопорушення. Підписавши протокол водій має змогу ознайомитися із змістом протоколу, надати свої письмові пояснення, отримати копію протоколу.

І ще, постанова в справі про адміністративне правопорушення обов’язково повинна бути вручена водію. Обов’язково вимагайте такий документ в інспектора ДАІ.

АвтоЮрист Богдан Глядик