Знову зростуть штрафи за порушення безпеки дорожнього руху

27
Сер
2013

Уряд підтримує ініціативу посилення контролю за безпекою дорожнього руху, а також посилення штрафів за порушення правил дорожнього руху і безпеки.

Оскарження штраф ДАІУ Кабінеті Міністрів України підтримують законопроект щодо посилення штрафних санкцій  за порушення правил безпеки дорожнього руху. Зокрема, проект закону передбачає посилення відповідальності за тонування стекол в автомобілі, переобладнання транспортних засобів з порушенням встановлених норм, за керування транспортними засобами з несправностями в гальмівних системах та рульовому управлінні шляхом підвищення розмірів штрафу до 510-680 грн. (сьогодні – 340-510 грн.).

Також приділяється увага використанню ременів безпеки. Законопроект передбачає штраф – 170-340 грн.

Також приділяється увага порушенням правил проїзду перехресть, розмовам по мобільному телефону без використання пристроїв, що дозволяють вести розмову без допомоги рук, проїзду на заборонний сигнал світлофора або жест регулювальника, за використання зовнішніх освітлювальних приладів, встановлених з порушенням стандартів. Також пропонується збільшення штрафів до 510-595 грн.

Законопроект передбачає надання права працівникам Державтоінспекції здійснювати контроль технічного стану колісних транспортних засобів під час їх експлуатації.