Народні депутати почали розгляд нового Закону “Про автомобільний транспорт”

24
Тра
2013

Новий Закон України «Про автомобільний транспорт» впритул наблизився до свого розгляду у Верховній Раді. 23 травня Міністерство інфраструктури його презентувало у парламентському підкомітеті з питань автомобільного транспорту. Як відзначив голова підкомітету, президент ВГО «ВААП» Ігор Шкіря, закон цей розроблявся кілька останні років. «Сподіваюсь, що сьогоднішня презентація Закону «Про автомобільний транспорт» стане першим кроком у швидкому ухваленні цього документа Верховною Радою. Хоч презентує його Мінінфраструктури, але враховані практично всі актуальні пропозиції громадських організацій, зокрема і Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників», – відзначив І.Шкіря.

c052e77d94b78aa5b3ef34e64bf35cb2Заступник міністра інфраструктури Володимир Корнієнко наголосив, головне транспортне відомство поступово намагається реорганізувати згідно із вимогами сьогодення всі галузі з перевезень. «Після ухвалення стратегії розвитку морських портів та реформування залізничного транспорту настала черга ще одного наріжного Закону України – «Про автомобільний транспорт». Наразі ситуація у цій галузі доволі складна і не в останню чергу це пов’язано із недосконалістю нормативно-правової бази», – наголосив В.Корнієнко.

В свою чергу, керівник департаменту автомобільного транспорту міністерства інфраструктури Дмитро Петухов серед основних причин низького рівня економіки автотранспортної галузі відзначив недобросовісну конкуренцію, рівень компенсації втрат від пільгових перевезень та регулювання тарифів. Наразі міністерством інфраструктури пропонуються деякі шляхи вирішення проблемних питань, серед яких Д.Петухов назвав: «Це укрупнення підприємств. Надання Укртрансінспекції інструменту боротьби з нелегальними перевізниками. Стимулювання дієвих механізмів оновлення рухомого складу та заходи з підвищення безпеки перевезень».

Під час підготовки законопроекту значна кількість проблем автотранспортної галузі вже піднімалась Всеукраїнською асоціацією автоперевізників. Її президент Ігор Шкіря наголошує, що на сьогодні у прийнятті нового профільного закону зацікавлені усі. «За великим рахунком, одним законом неможливо отримати відповіді на питання, що накопичувались 20 років. Крім того, на сьогодні в галузі автоперевезень величезний рівень корупції, шо аж ніяк не сприяє вирішенню проблем. Але наразі справа рушила з місця. Почало мінінфраструктури цим займатись. Є питання до інспекції, але міністерство налаштовано рішуче», – заявив І.Шкіря.

http://vaap.org.ua/