Автовласників чекає новий податок

14
Тра
2013

Законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів» рекомендовано прийняти в цілому.

E69kKMZMVXoЗгідно нововведення, особи, які ввозитимуть в Україну транспортні засоби в режимі імпорту будуть змушені оплатити такий податок. Якщо громадянин забажає придбати автомобіль у того, хто звільнений від сплати екоподатку, йому доведеться оплатити податок самостійно.

Платниками податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів є особи, які здійснюють виробництво (виготовлення) транспортних засобів на митній території України для їх продажу на внутрішньому ринку України

Новий податок не будуть платити громадяни, які придбають автомобіль до набрання чинності законом.

Підприємства, які виробляють (виготовляють) на території України транспортні засоби та включені до реєстру осіб, які взяли на себе зобов’язання забезпечити утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів в порядку та на умовах, визначених Законом України “Про утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів” також зможуть не платити цього податку.

Позиція АвтоЮрист в питанні підтримки вітчизняного автовиробника залишається незмінною.