Місцеві чиновники будуть платити штраф, якщо допустять перевезення пасажирів нелегалами?

18
Бер
2013

Організатор пасажирських перевезень має право здійснювати контроль за дотриманням умов договору (дозволу) про організацію перевезень пасажирів на автобусних маршрутах загального користування.

Депутат Костянтин Бондарєв зареєстрував проект № 2527 щодо організації пасажирських перевезень автомобільним транспортом, яким, зокрема, пропонується визначити, що організатором пасажирських перевезень є орган виконавчої влади, орган місцевого самоврядування, на якого покладається обов’язок забезпечення організації пасажирських перевезень згідно Закону про автомобільний транспорт.

«… Як показує практика, у сфері проведення конкурсів на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування існують зловживання, в результаті чого в містах України роками не проводяться конкурси, що призводить до виникнення нелегальних автомобільних пасажирських перевезень, за що законопроектом пропонується встановити адміністративну відповідальність », – зазначає нардеп.

Встановлюється, що організатор пасажирських перевезень зобов’язаний:

– Проводити не пізніше ніж за 2 місяці до закінчення строку дії договору (дозволу) конкурси на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування;

– При наявності власного інтернет ресурсу розміщувати на ньому реєстр автобусних маршрутів з відкритим доступом; ін

Крім того, згідно з проектом перевезення пасажирів автобусами в режимі регулярних спеціальних пасажирських перевезень не можуть носити ознак режиму регулярних пасажирських перевезень, а саме: здійснення посадки та висадки пасажирів на зупинках громадського транспорту, внесених до паспорта таких маршрутів. Забороняється організація регулярних спеціальних автобусних маршрутів у випадку, якщо між кінцевими зупинками, визначеними замовником таких перевезень, організований регулярний автобусний маршрут загального користування.

Також КпАП нардеп хоче доповнити ст. 133-3, згідно з якою за непроведення конкурсу на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування у терміни, визначені законом «Про автомобільний транспорт», посадовцям загрожуватиме штраф у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Якщо непроведення конкурсу призвело до обслуговування автобусного маршруту нелегальним автомобільним перевізником, то посадові особи можуть сплатити штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

jurliga.ligazakon.ua