Нова система реєстрації авто в ДАІ дала збій

22
Січ
2013

Поломку не вдається усунути вже тиждень.

Через збій в новій Національній автоматизованої інформаційної системи ДАІ, яка розпочала роботу в цьому році, вже близько тижня в Україні не реєструються автомобілі.

“Ми подаємо всі необхідні документи в ДАІ, але вже більше тижня жоден автомобіль не вдається зареєструвати. Нам пояснюють, що нова система не працює”, – заявив “Комерсанту-Україна” один з учасників ринку на правах анонімності.

Нова система повинна була спростити реєстрацію автомобілів. Передбачалося, що вона об’єднає бази даних місцевих підрозділів ДАІ про зареєстрованих автомобілях, виданих документах, накладених адміністративні стягнення, і буде доступна кожному патрульному екіпажу. Автовласникам обіцяли, що вони зможуть реєструвати автомобілі в будь-якому МРЕВ країни в більш короткі терміни.

У ДАІ стверджують, що проблеми з використанням системи є, проте відмов у реєстрації немає. “Всі 13 МРЕВ Києва реєструють автомобілі. Просто на це йде більше години, а не 5-10 хвилин, як очікувалося”, – заявила начальник прес-служби управління столичного ДАІ Наталія Сторожик.

Однак у неофіційних бесідах у ДАІ кажуть, що збій в роботі системи триває вже близько тижня, вона перевантажена і на усунення проблеми піде ще кілька тижнів.

Нагадаємо, в кінці червня Кабмін спростив реєстрацію автомобілів. Постановою уряду передбачено можливість прямої перереєстрації транспортного засобу з одного власника на іншого при його відчуженні, а також проведення добровільного експертного дослідження транспортного засобу виключно за письмовою вимогою володільця.

Крім того, власники транспортних засобів можуть зареєструвати або перереєструвати транспортний засіб незалежно від місця своєї реєстрації, проживання або регіону реєстрацію транспортного засобу.

http://lb.ua/