Автострахування може подорожчати

3
Гру
2012

Низка страхових компаній планує у наступному році збільшити вартість полісів страхування для водіїв. Підвищення цін торкнеться нових полісів страхування (приблизно на 5-10 %), а також підвищаться страхові премії на уже діючі страхівки. Це пов’язують із ймовірним зниженням курсу національної валюти – гривні.

Директор однієї із страхових компаній стверджує, що зміцнення курсу долара до 8,4 грн/$ призведе до підвищення виплат з автострахування на 3-5%. Тому при різкому стрибку курсу страхові тарифи будуть корегуватися.

Крім цього, зростання вартості автомобілів у гривнях також призведе до збільшення страхових премій за договорами страхування. “Тобто, навіть при нинішньому рівні тарифів вартість полісів КАСКО автоматично збільшується”, – підкреслила аналітик страхової компанії.

Вартість полісу страхування збільшиться як для тих, хто тільки планує його придбати, так і для тих, хто уже ним користується.

У 2008 році уже була схожа ситуація. Незважаючи на можливість таких підвищень вартості страхування, водії матимуть зможу захистити свої права у суді, навіть якщо про можливість підвищення тарифів на автострахування по КАСКО зазначає договір страхування.

Джерело: http://tsn.ua/