Українським водіям необхідно пропонувати додаткові інструктажі з безпеки дорожнього руху

19
Лис
2012

Укртрансінспекція наголошує на необхідності проводити додаткові інструктажі з безпеки дорожнього руху з водіями, під час яких особливу увагу слід звернути на дотримання правил проїзду перехресть, залізничних переїздів та правил експлуатації автотранспорту в складних погодно-дорожніх умовах. Про це йшлося під час круглих столів, конференцій та нарад з питань підвищення рівня безпеки дорожнього руху, які Державна інспекція України з безпеки на наземному транспорті провела у рамках Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху в усіх областях України.

В свою чергу, ВГО “Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників” була надзвичайно активною у цьогорічних заходах тижня безпеки дорожнього руху. Так, керівник організаційного управління ВААП Микола Красновський відзначив, що асоціація особливу увагу нині робить на підготовці водіїв. “ВААП зі свого боку внесла свої пропозиції до профільних органів, особливо у питанні кваліфікації водіїв комерційного та пасажирського транспорту. За статистикою, до 70% ДТП трапляються через людський чинник. Але чомусь ніхто не замислюється над проведенням аналізу таких подій. Необхідно постійно з’ясовувати чому водій порушив правила у конкретному випадку, як можна це попередити тощо”, – наголосив М.Красновський.

Представник ВГО “ВААП” також наголосив, що асоціація має на сьогодні у своєму складі має велику кількість професіоналів галузі, що починали свою діяльність ще за радянських часів. Саме вони, на думку М.Красновського, можуть відновити методичні посібники з підготовки професійних водіїв та надати всебічну допомогу профільним державним органам у цьому питанні.

За підсумками тижня безпеки дорожнього руху було заявлено, що Укртрансінспекція й надалі посилено перевірятиме авто перевізників на дотримання автомобільного законодавства. Так, під час спільних нарад з ДАІ та автоперевізниками було вирішено прийняти невідкладні заходи щодо посилення контролю за дотриманням Положення про робочий час та час відпочинку водіїв транспортних засобів, проходженням водіями передрейсових медоглядів та перевірки технічного стану транспортних засобів, наявності необхідних документів для перевезення, підготовкою транспортного засобу до роботи в осінньо-зимовий період тощо.

Крім того, на постійному контролі знаходяться перевезення організованих груп дітей. Наприклад, за результатами проведеної наради Управлінням Укртрансінспекції у Хмельницькій області з Управлінням освіти і науки та директорами навчальних закладів Хмельницького вирішено до переліку документів, необхідних для погодження виїзду школярів на екскурсії, включити Інформаційний лист щодо здійснення нерегулярних перевезень, на якому повинен стояти штамп Управління Укртрансінспекції у Хмельницькій області, реєстраційний номер Інформаційного листа та печатка ДАІ.

http://vaap.org.ua/