Відбулось перше засідання Колегії Укртрансінспекції

23
Жов
2012

Міністерство інфраструктури України продовжує розширення співпраці із громадськими організаціями. 19 жовтня 2012 р. в приміщенні головного транспортного відомства відбулось перше засідання Колегії Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті. В засіданні приймали участь члени колегії Укртрансінспекції, керівники територіальних органів, представники міністерств, відомств та правоохоронних органів, наукових закладів, профспілкових та громадських організацій, серед яких і представники ВГО “Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників”.

На засіданні колегії розглядались різноманітні питання. Представники Укртрансінспекції відзвітували про перші результати діяльності Державної інспекції з безпеки на наземному таннспорті та запропонували затвердити план роботи на ІV квартал поточного року. Він створений в рамках реалізації Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2015 року. Також присутні обговорили питання роботи Укртрансінспекції у сфері видачі дозвільних документів на міжнародні автомобільні перевезення.

Особливо бурхливим виявилось обговорення стану аварійності на наземному транспорті за 9 місяців 2012 року. Насамперед мова йшла про низку резонансних ДТП, що стались останім часом в Україні за участі “нелегальних” перевізників, котрі використовували переважно мікроавтобуси, переобладнані з вантажних машин. Вони призвели до кількох смертей пасажирів та значної кількості потерпілих.

Представники ВГО “ВААП” вказали на ряд недоліків в організації роботи, необхідність впровадження електронної техніки, безпеки перевезень, підвищення якості прийнятих рішень.За результатами засідання Колегії буде прийнято відповідне протокольне рішення.

http://vaap.org.ua/