Укртрансінспекція проводить комплекс заходів на пасажирському автотранспорті

8
Жов
2012

З метою посилення державного контролю за безпекою пасажирських перевезень, дотриманням водіями транспортних засобів вимог чинного законодавства у сфері надання пасажирських послуг, зниження аварійності на пасажирському транспорті Укртрансінспекцією у 2012 році проведено ряд комплексних заходів. Профілактика проводиться спільно із Державною автомобільною інспекцією.

У травні-червні проведено загальнодержавні заходи «Автобус-2012», у серпні місячник з безпеки дорожнього руху «Увага, серпень – масові перевезення». Як показує статистика, проведені заходи дали свої позитивні результати – темпи росту ДТП з вини водіїв автобусів зменшилась з 11,3% за 7 місяців цього року до 7,2% за 8 місяців.

Проте робота у напрямку підвищення безпеки дорожнього руху продовжується. Так, з 01.10.2012 по 17.10.2012 Укртрансінспекція спільно з ДАІ МВС України проводить комплекс цільових заходів профілактики аварійності на пасажирському автомобільному транспорті.

Під час здійснення державного контролю, нагляду за безпекою автоперевезень, а також перевірок додержання пасажирськими автомобільними перевізниками вимог ліцензійних умов особлива увага буде приділятись: обов’язковому проведенню передрейсових медичних оглядів водіїв та передрейсових технічних оглядів автобусів; дотриманню вимог щодо робочого часу та часу відпочинку водіїв автобусів; обов’язковому зберіганню автобусів у спеціально пристосованих для цього місцях; проведенню передрейсових інструктажів з водіями автобусів; дотриманню вимог стосовно забезпечення безпеки при виконанні перевезень організованих груп дітей; виконанню автомобільними перевізниками вимог наказу Міністерства інфраструктури України від 20.06.2012 № 331 «Про затвердження Типової форми договору про здійснення нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом на внутрішньообласних маршрутах протяжністю понад 50 км та міжобласних маршрутах».

Укртрансінспекція проводить комплекс заходів на пасажирському автотранспорті