Ставки ввізного мита на автомобілі будуть зменшені

23
Кві
2012

Мінекономіки запропонувало зміни до Закону про Митний тариф. Зокрема, пропонується знизити ставку на імпорт легкових автомобілів з 6% до 5%.
Про це йдеться в законопроекті, опублікованому на офіційному сайті Мінекономіки, – про внесення змін до Закону про Митний тариф України.

Законопроектом передбачається зменшення пільгових ставок ввізного мита на деякі готові або консервовані ракоподібні, молюски та інші водяні безхребетні з 20% до 15%; приготовлені або консервовані плоди, горіхи та інші їстівні частини рослин без додавання спирту і цукру з 15 до 10%; моторні транспортні засоби, обладнані для тимчасового проживання людей з 6 до 5%, нові автомобілі легкові з робочим об’ємом циліндрів двигуна понад 3 тис. см куб. з 6 до 5%; човни, катери моторні, морські з 8 до 7,5%.

Компенсація втрат держбюджету від передбаченого законопроектом зменшення ставок ввізного мита на товари можлива за рахунок збільшення обсягів імпорту та розширення бази оподаткування, що обумовлено частковою зміною географічної структури імпорту, пов’язаної з можливим зменшенням обсягів імпорту з країн СНД, в яких діє режим вільної торгівлі, і відповідним збільшенням обсягів імпорту з інших країн.

http://jurliga.ligazakon.ua/news/2012/9/18/72467.htm