Автоматична фіксація порушень ПДР запрацює… але це не точно

29
Кві
2020

Міністерство Внутрішніх Справ вкотре відкладає повноцінний запуск системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху, яка мала запрацювати з травня цього року. Про це повідомили на сторінці відомства у Facebook.

адвокат - листи щастя - порушення ПДРДо кінця 2010 року в Україні уже працювала автоматична фіксація порушень ПДР. Однак, у грудні того року Конституційний суд визав таку автофіксацію неконституційною. Повторно автофіксацію порушень ПДР передбачили у законодавстві в 2015 році, коли проводили реформу (скасували міліцію і ДАІ, запровадили поліцію).

З липня 2015 року, кожних пів року обіцяли запустити автоматичну фіксацію порушень ПДР. Тоді навіть передбачили, що автоматична фіксація повинна замінити стаціонарних поліцейських, в результаті чого, до листопада 2018 року в Україні абсолютно не контролювалося дотримання водіями швидкісних режимів. У 2018 році вирішили повернути на дороги прилади фіксації швидкості TruCAM.

Останній раз пообіцяли повноцінно запустити автофіксацію у березні цього року. Тоді повідомили, що з квітня система праюватиме в тестовому режимі, а з 1 травня автовласники отримуватимуть уже реальні штрафи.

В таку обіцянку тоді не надто вірилося, але, оскільки були названі уже конкретні дати запуску, надія була. Правда, автоюрист Богдан Глядик, коментуючи дане питання для ЗМІ, кожного разу висловлював свій сумнів в тому, що система запрацює.

Однак, сьогодні МВС повідомило, що у зв’язку із коронавірусом, автоматична фіксація порушень ПДР знову відкладається.

Разом з цим, водіям не варто розслаблятися. Те, що правоохоронне відомство ніяк не може запустити своє головне досягнення (так зазначається автофіксація на сайті МВС), не означає, що швидкісий режим не буде контролюватися. Як уже вище зазначено, на дорогах “патрулюють” прилади фіксації швидкості TruCAM.

І якщо до штрафів, які будуть накладатися за допомогою автоматичної системи фіксації порушень ПДР є безліч питань (ми вважаємо, що 100% таких штрафів можна буде скасовувати в суді), то штрафи, накладені конкретними патрульними поліцейськими за перевищення швидкості, яка фіксується TruCAM цілком легальні.

Раніше АвтоЮрист розповідав, що правова допомога адвоката – конституційна гарантія.

Виїзд адвоката на місце ДТП
Адміністративні ДТП (ст. 124 КУпАП)
Кримінальні справи ДТП (ст. 286 КК)

Юридична консультація адвоката по ДТП, ✔ виїзд адвоката на місце ДТП, ✔ підготовка документів в поліцію, в суд, позовна заява, апеляційна скарга, ✔ захист у кримінальному провадженні по ст. 286 КК (ДТП з потерпілими), ✔ участь у слідчих діях (огляд місця ДТП, допит, обшук, обрання запобіжного заходу, слідчий експеримент, експертиза по ДТП тощо), ✔ справи про повернення водійських прав, ✔ оскарження штрафів за порушення ПДР, ✔ справи про стягнення матеріальної і моральної шкоди та ін.

Телефонуйте: 067 157-24-14 (після 20.00 – Viber, WhatsApp, Telegram), 093 602-83-47, 095 120-42-32

Слідкуйте за нашими публікаціями, підписуйтеся на нас у соціальних мережах: Facebook, Instagram, Twitter і канал YouTube, а також на наш Telegram-канал

Використання матеріалів з сайту GLYADYK.COM.UA для використання в публікаціях дозволяється лише за наявності прямого активного посилання на джерело