Позбавлення водійських прав за вживання алкоголю після ДТП

30
Лип
2019

Водії-учасники ДТП, в якій є потерпілі повинні обов’язково пройти огляд на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння. За відмову пройти такий огляд закон передбачає відповідальність – кругленький штраф (від 10,2 тис. до 40,8 тис. грн) і позбавлення водійських прав на рік, три роки, десять років.

Крім цього, пункт 2.10 «Є» Правил дорожнього руху передбачає, що у разі причетності до дорожньо-транспортної пригоди водій зобов’язаний до проведення медичного огляду не вживати без призначення медичного працівника алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі (крім тих, які входять до офіційно затвердженого складу аптечки).

В такому випадку закон передбачає окремо відповідальність за вживання водієм транспортного засобу після ДТП за його участю алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі (крім тих, що входять до офіційно затвердженого складу аптечки або призначені медичним працівником), або після того, як транспортний засіб був зупинений на вимогу поліцейського, до проведення уповноваженою особою медичного огляду з метою встановлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують його увагу та швидкість реакції, чи до прийняття рішення про звільнення від проведення такого огляду.

За такі дії порушник може сплатити штраф, який становитиме 20,4 тис. грн., як альтернатива до водія може бути застосовано адміністративний арешт на 15 діб. Однак, незважаючи на те чи штраф, чи адміністративний арешт буде застосовано до водія, до нього також обов’язково застосують санкцію у виді позбавлення права керувати транспортними засобами на три роки.

Раніше АвтоЮрист розповідав про кримінальну відповідальність за ДТП для пішохода.

Виїзд адвоката на місце ДТП
Кримінальні справи ДТП (ст. 286 КК України)
Повернення водійських прав

✔ Юридична консультація адвоката по ДТП, ✔ виїзд адвоката на місце ДТП, ✔ підготовка документів, заяв, скарг, клопотань в поліцію, в суд, позовна заява, ✔ захист у кримінальному провадженні, ✔ слідчі дії (огляд місця ДТП, допит, обшук, затримання, обрання запобіжного заходу, слідчий експеримент, експертиза по ДТП тощо), ✔ справи про позбавлення водійських прав, ✔ оскарження штрафів за порушення ПДР, ✔ спори із страховими компаніями, ✔ справи про стягнення шкоди, отриманої в ДТП та ін.

Телефонуйте 067 157-24-14 (після 20.00 до 9.00 та у вихідні – Viber, WhatsApp, Telegram), 093 602-83-47

Слідкуйте за нашими публікаціями, підписуйтеся на нас у соціальних мережах:
https://www.Facebook.com/AutoYrist, https://www.Instagram.com/AutoYrist, https://Twitter.com/AutoYrist та канал https://www.YouTube.com/BogdanGlyadyk