ДТП Боярка: Водію маршрутки повідомили про підозру

5
Чер
2019

Водію маршрутки, який вчинив ДТП у Боярці Київської області сьогодні повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 286 Кримінального кодексу України. Про це повідомляє Прокуратура Київської області.

Зазначається, що підозрюваний, у вівторок, 04 червня, зранку, керуючи службовим маршрутним транспортним засобом Mercedes, був не уважним, не виконав вимоги дорожнього знаку 2.1. “Дати дорогу”, виїхав з другорядної дороги та допустив зіткнення з автомобілем Skoda, який рухався по головній дорозі. Після цього зіткнення обидва автомобілі здійснили виїзд на зустрічну смугу руху і відбулося ще одне зіткнення з іншим маршрутним автобусом.

В результаті цієї ДТП, водії та пасажири транспортних засобів отримали численні травми різного ступеня тяжкості. Частина з потерпілих була доставлено до місцевого медичного закладу для надання невідкладної медичної допомоги.

Згідно ч. 2 ст. 286 КК України, за порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті чого потерпілі отримали тяжкі травми, передбачена кримінальна відповідальність – позбавлення волі на строк від 3 до 8 років. Також може бути застосоване додаткове покарання – позбавлення права керувати транспортними засобами до 3 років.

В прокуратурі також повідомляють, що уже підготовлено клопотання про обрання для підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Дане клопотання, швидше за все Києво-Святошинський районний суд Київської області розгляне завтра (06 червня).

На досудовому слідстві тепер потрібно провести ряд судових експертиз. В таких справах по ДТП також проводиться слідчий експеримент, коли свідки, потерпілі, підозрюваний показують на місцевості обставини ДТП.

Раніше АвтоЮрист розповідав, про огляд місця ДТП у кримінальному провадженні.

Виїзд адвоката на місце ДТП
Кримінальна справа ДТП (ст. 286 КК України)
Адміністративні справи по ДТП (ст. 124 КУпАП)

Читайте також: «Адвокат по ДТП: можливості і завдання у кримінальному провадженні»

Юридична консультація адвоката по ДТП, ✔ виїзд адвоката на місце ДТП, ✔ підготовка документів, заяв, скарг, клопотань в поліцію, в суд, ✔ захист у кримінальному провадженні, ✔ слідчі дії (огляд місця ДТП, допит, обшук, затримання, обрання запобіжного заходу, слідчий експеримент, експертиза по ДТП тощо), ✔ справи про позбавлення водійських прав, ✔ оскарження штрафів за порушення ПДР, ✔ спори із страховими компаніями, ✔ справи про стягнення шкоди, отриманої в ДТП та ін.

Телефонуйте 067 157-24-14 (після 20.00 до 9.00 та у вихідні – Viber, WhatsApp, Telegram), 093 602-83-47

Слідкуйте за нашими публікаціями, підписуйтеся на нас у соціальних мережах:
https://www.Facebook.com/AutoYrist, https://www.Instagram.com/AutoYrist, https://www.Twitter.com/AutoYrist та канал https://www.YouTube.com/BogdanGlyadyk